Faktoring dla gastronomii, firm HoReCa to rozwiązanie zyskujące na popularności. Kapitał obrotowy dla restauracji, pubów, firm cateringowych jest niezbędny, aby zapewnić stałe dostawy żywności, opłacić czynsz za lokal, zagwarantować konieczną wymianę sprzętu kuchennego, dotrudnienie pracowników (kelnerów, barmanów, pomocy kuchennej), czy też zainwestować w reklamę i działania marketingowe. Jak to wygląda w praktyce - przyjrzyjmy się przykładowi firmy cateringowej zaopatrującej się głównie u małych dostawców lub hurtowników. Normą w tej branży jest, że towar dostarcza się dzisiaj, natomiast płatność za usługę realizowana jest z odroczonym terminem 14, 30, 60 a nawet 90 dni. Tak długie oczekiwanie na gotówkę może realnie zachwiać płynnością finansową przedsiębiorstwa. Brak płynności finansowej  dla firm z branży gastronomicznej może poważnie zagrozić jej funkcjonowaniu i rozwojowi. Trudności w finansowaniu dostawców produktów spożywczych, zakupu i wymianie wyposażenia kuchni, kryzysowe i nieprzewidziane sytuacje – to tylko niewielka lista potrzeb, które bez kapitału obrotowego nie mogą zostać zrealizowane.

Faktoring pomaga zabezpieczyć firmy gastronomiczne przed utratą płynności. Dostępność szybkiego finansowania – w NFG nawet do 250 000 zł – bez formalności, zabezpieczeń i poręczeń zapewni Twojemu biznesowi niezbędny spokój, abyś mógł rozwijać swoją firmę i przyciągać jeszcze więcej klientów. Różnorodne typy faktoringu oferowane przez NFG – faktoring cichy, jawny, ekspres, zaliczkowy pozwalają precyzyjnie kontrolować płynność finansową przedsiębiorstwa w wygodnym dla siebie elastycznym modelu finansowania.
obrazek

Masz firmę cateringową,

a może małą restaurację?


Poznaj historię Emanuela Zgierza, której eFaktoringu NFG pomógł w najtrudniejszych momentach.
Od 7 lat prowadzę własną jednosobową działalność gospodarczą.
Dostarczam eko żywność i sprzedaję catering dietetyczny dla firm.
Moi klienci to firmy logistyczne – kupują gotowe posiłki dla swoich pracowników.
Moją marką jest gwarancja smaku i jakości: zawsze świeże produkty, bezpiecznie zapakowane z opcją darmowej dostawy wprost do siedziby klienta. Choć moim klientom wystawiam faktury z odroczonym terminem płatności, ja nie mogę sobie pozwolić na przestój – zepsuta zamrażarka, wałkownica czy warnik nie wchodzą w grę. Pracujesz w tej branży – wiesz, jakie to drogie. Profesjonalne dania wymagają sprawnego sprzętu. Gdy pojawia się awaria, mogę liczyć na eFaktoring w NFG.
faktoring dla gastronomii
Otrzymuję pieniądze na konto już w 5 minut. Mogę natychmiast wezwać serwis i spokojnie realizować zamówienia. Gdy zepsuł się samochód – pieniądze od faktora przeznaczyłem na auto zastępcze. Cenię sobie szybkość i niezależność, jaką zapewnia eFaktoring. Dzięki temu mam zawsze środki na bieżące wydatki: zakup świeżych produktów, czynsz, prąd, gaz i wodę, wynagrodzenie dla kierowcy, paliwo do samochodu i właśnie te nieprzewidziane awarie.